Lamers Echtscheidingsbemiddeling

Lianne Lamers -mediator-

Als persoon ben ik van nature heel leergierig en erg geïnteresseerd in het ontplooien van mensen.
Als ik eraan kan bijdragen dat anderen gaan groeien, dan heeft dit een wisselwerking op mij en
groei ik ook. Het is dus niet zo vreemd dat ik mijn werkzame leven startte in het onderwijs.

In de rol van leraar binnen het Voortgezet en Hoger Beroepsonderwijs (HBO) merkte ik dat de basis van  leren en groei ligt in het vertrouwen en geloof in eigen kunnen.

Tijdens mijn loopbaan heb ik leren omgaan met verschillen tussen allerlei typen leerlingen en studenten. Ik merkte hoe belangrijk het daarbij is om persoonlijke verbindingen aan te gaan en rapport te maken. Dit laatste is me altijd vrij gemakkelijk afgegaan. Deze kwaliteit ben ik verder gaan ontwikkelen door middel van de academische studie Psychologie.

Tijdens deze opleiding heb ik me verder verdiept in menselijk gedrag en heb me gespecialiseerd in de levensloop van de mens. Wat zijn de invloeden van belangrijke life events, zoals echtscheiding, ontslag, verlies van ouders, partners of baan? Hoe gaan mensen hiermee om? Wat is er bijvoorbeeld  nodig om partners on speaking terms te laten komen? Hoe kunnen (sociale) relaties voldoende hersteld worden? Welke mogelijkheden kunnen mensen aangrijpen om hun leven weer op de rit te krijgen?

Bij een echtscheiding kom ik in beeld als mediator bij communicatieproblemen tussen (ex)partners, bij het opstellen van het ouderschapsplan en bij de verliesverwerking van een verbroken relatie. Mochten beide partners willen onderzoeken of hun relatie nog levensvatbaar is, dan heb ik ook hierbij een bemiddelende rol.

Als zelfstandig gevestigd psycholoog werk ik zowel met grote en kleine groepen als individuen.
Daarbij handel ik zorgvuldig en met respect voor ieders eigen verantwoordelijkheid.