Lamers Echtscheidingsbemiddeling

Artikel Grenskoerier febr. 2015

Lamers Echtscheidingsbemiddeling en Psychologenpraktijk In-Relatie;
een bijzondere combinatie!

Een scheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. In de meeste gevallen is dit een lastig en complex proces. Tussen alle emoties door moeten een groot aantal zaken worden geregeld en veel vragen moeten worden beantwoord. Door frequente wijzigingen in wetgeving zijn antwoorden niet altijd even gemakkelijk te geven. Daarnaast zijn er verschillende manieren om van elkaar te scheiden waarbij veel advocaten en bemiddelaars hun diensten aanbieden. De vraag is dan: “wie kan mij het beste helpen?”

Als echtpaar begeleiden Jan en Lianne Lamers particulieren en ondernemers bij de afwikkeling van hun scheiding via een bijzonder concept. Opgeleid als Financieel Planner en Register Financieel Echtscheidingsadviseur is Jan gespecialiseerd in alle juridische-, fiscale- en financiële aspecten rondom een scheiding. Het is de samenhang tussen al deze aspecten die Jan in beeld brengt. Het is met name deze samenhang die bij andere bemiddelaars en advocaten vaak ontbreekt met alle vervelende gevolgen nadien. Zeker wanneer een ondernemer of een partner van een ondernemer betrokken is bij een scheiding, dan geeft dit veel extra vragen. De onderneming is immers zowel een vermogensbestanddeel bij de verdeling als een inkomstenbron voor de berekening van de partner- en/of kinderalimentatie. Lianne Lamers richt zich als psycholoog vooral op het emotionele krachtenveld tussen de (ex) partners en zij begeleidt hen in het openhouden van de communicatie. De afwikkeling van het scheidingsproces staat of valt met de manier waarop (ex)partners met elkaar praten. Eigenlijk is het de basis van het hele proces. Als de communicatie blokkeert, kunnen er ook geen afspraken worden gemaakt. Een scheidingsperiode is met name voor kinderen een tijd van grote onzekerheid. Lianne onderhoudt de contacten met de kinderen bij onder meer het opstellen van een ouderschapsplan. Alle afspraken die betrekking hebben op de omgang met de kinderen worden vastgelegd in dit ouderschapsplan. Waar en bij wie verblijven de kinderen? Hoe zullen in de toekomst vakanties, verjaardagen en feestdagen worden gevierd. Er valt heel wat te bespreken. Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar worden bij deze besprekingen betrokken en mogen ook hun zegje doen.

Werkwijze.

Jan en Lianne Lamers: “Onze aanpak is bijzonder te noemen. Een deel van de gesprekken, zoals de intake en eindbesprekingen, doen wij samen. Daarnaast heeft ieder een eigen rol tijdens de afwikkeling van de scheiding. We vullen elkaar aan. Zowel de “harde” als de “zachte” aspecten rondom een scheiding krijgen aandacht. Bij de afronding worden alle afspraken vastgelegd in een convenant en hebben beide (ex)partners duidelijkheid over de fiscale- en financiële gevolgen van hun scheiding. Achteraf mag niemand voor verrassingen komen te staan. Ondanks alle tegenstrijdige gevoelens zal een nieuw evenwicht gevonden moeten worden. De bouwstenen hiervoor worden tijdens onze begeleiding gelegd”.